proizvodi od gume

Transportni valjci za transportne trake | Valjci za transportere

Transportni valjci

Transportni valjci ugrađuju se na trakaste transportere, teške kotrljače i ostale sustave transporta i vođenja. Odlikuju se sigurnim pogonom, malim otporom u radu i dugim vijekom trajanja. Takve karakteristike osigurava ugrađeni tip obostrano zatvorenog jednorednog kugličnog ležaja 2RS ( sa zaštitnom brtvom).

Kućište ležaja oblikovano je tehnologijom dubokog vučenja iz čeličnog lima u hladnom stanju. Kućišta su zatvorena na plašt valjka i centrirana prema osi. Osovina valjka izrađena je od svijetlo vučenog čelika obrađena u standardnoj izvedbi prihvata (P1-P9).

U svrhu što bolje zaštite ležajeva, kao unaprijeđeni sustav brtvljenja valjka tvrtka Tehnoguma nudi rješenje s dvostrukim brtvljenjem. U kućište se ugrađuju elementi koji osiguravaju duži radni vijek valjka. Najvažnije komponente sustava brtvljenja su labirintska brtva ispunjena litijevom mašću te limeni i polimerni češ. Primarna funkcija čepova je sprečavanje grubih nečistoća da mehanički oštete labirintsku brtvu.

tehnoguma-povratni-transportni-valjci-s-gumenim-prstenovima (3)

Katalog i obrazac za naruđbu:

PDF Katalog 

 PDF Obrazac za narudžbu valjaka 

Podjela transportnih valjaka prema položaju na transporteru

Nosivi (radni) valjci

Prema izvedbi mogu biti:

  • OSNOVNI
  • AMORTIZACIJSKI

Povratni valjci

Prema izvedbi mogu biti:

  • OSNOVNI
  • OSNOVNI SA GUMENIM PRSTENOVIMA (DISKOVIMA)

Bočni valjci

Osnovni valjci, kao nosivi rotirajući element transportne trake, mogu se slagati pojedinačno ili u slogovima (duo ili trio slog). Konstrukcija osnovnog valjka je polazište za izradu svih ostalih valjaka.

Kako bi se amortizirali udarci na mjestima gdje se materijal utovara na transportnu traku, nosivi valjci se postavljaju gušće i oblažu mekom gumom. Takav tip nazivamo amortizacijski valjci.

Povratni transportni valjci služe za transfer transportne trake pri njenom povratu kada je materijal koji se prenosio istovaren.

osnovni valjci

Osnovni valjci

osnovni valjci

Amortizacijski valjci

bocni valjak

Bočni valjci

povratni valjak s gumenim diskovima 3

Povratni valjci sa gumenim diskovima

povratni valjak s kosim prstenima 3

Povratni valjci sa kosim gumenim prstenima

 

Elementi transportnog valjka i tehnologija izrade

Transportni valjci ugrađuju se na trakaste transportere, teške kotrljače i ostale sustave transporta i vođenja. Odlikuju se sigurnim pogonom, malim otporom u radu i dugim vijekom trajanja.

Takve karakteristike osigurava ugrađeni tip obostrano zatvorenog jednorednog kugličnog ležaja 2RS (sa zaštitnom brtvom).

Kućište ležaja oblikovano je tehnologijom dubokog vučenja iz čeličnog lima u hladnom stanju. Kućišta su zavarena na plašt valjka i centrirana prema osi. Osovina valjka, izrađena od čelika, obrađena je kako bi zadovoljila tolerancijsko polje ISO h7.

U svrhu što bolje zaštite ležajeva, kao unaprijeđeni sustav brtvljenja valjaka tvrtka Tehnoguma nudi rješenje s dvostrukim brtvljenjem. U kućište se ugrađuju elementi koji osiguravaju duži radni vijek valjka. Najvažnije komponente sustava brtvljenja su labirintska brtva ispunjena litijevom mašću te limeni i polimerni čep. Primarna funkcija čepova je sprečavanje grubih nečistoća da mehanički oštete labirintsku brtvu.

Tvrtka Tehnoguma od 2008 godine implementira ISO 9001 i ISO 14001 sustave osiguranja kvalitete i upravljanja okolišem. Sukladno tome, prilikom proizvodnje transportnih valjaka, ugrađuju se samo odgovarajući materijali i proizvodi vlastite izrade ili proizvodi certificiranih dobavljača.

elementi transportnog valjka
Tipovi prihvata bez backgrounda 1
TEH SPEC VALJKA 1
Lezaj u odnosu na 1

Postavite upit ili zatražite ponudu

TEHNOGUMA ZAGREB
+ 385 (0)1 2499 515

TEHNOGUMA SPLIT
+ 385 (0) 21 772 150

TEHNOGUMA BEOGRAD
+ 381 (0)11 630 47 65

EUROGUMA SARAJEVO
+387 (0) 33 776 350

Pošaljite upit za transportne valjke

Suglasnost