proizvodi od gume

Ponuda transportnih valjaka

Ponuda transportnih valjaka

 
osnovni valjci

Osnovni Valjci

Osnovni transportni valjci oblikovani tehnologijom dubokog vučenja iz čeličnog lima s unaprijeđenim sustavom brtvljenja za transportne trake do širine 2000 mm.

osnovni valjci

Gumirani valjci

Gumirani transportni valjci za smanjenje dinamičkih efekata prilikom punjenja transportne trake transportiranim materijalom. Gumiraju se navlačenjem gumenih prstenova na osnovni valjak ili gumiranjem gumom u ploči prema specifikacijama kuca.

osnovni valjci

Amortizacijski valjci

Transportni valjci s amortizacijskim prstenima za ublažavanje pada materijala i izbjegavanje oštećenja na traci prilikom punjenja trake. Otporni na udarce i abraziju.

bocni valjak

Bočni valjci

Bočni transportni valjci “usmjeravaju” traku i smanjuju vjerojatnost da će transportna traka prijeći preko ruba vodilice i tako se oštetiti.

povratni valjak s gumenim diskovima 3

Povratni valjci sa gumenim diskovima

Povratni transportni valjci s gumenim diskovima. Koriste se i kao čistači transportne trake jer pomažu u otklanjanju materijala koji se zalijepio na traku čime se sprječava bočno zanošenje.

Ponuda transportnih valjaka

Povratni valjci sa kosim gumenim prstenima

Povratni transportni valjci s kosim gumenim prstenima za čišćenje i centriranje transportne trake.

Osnovni transportni valjci

Konstrukcija osnovnog valjka polazište je za izradu svih ostalih valjaka. Proizvode se kao nosivi ili povratni, a preporučuju se za trake do 1400 mm širine.

Kućište ležaja oblikovano je tehnologijom dubokog vučenja iz čeličnog lima u hladnom stanju. Kućišta su zavarena na plašt valjka i centrirana prema osi. Osovina valjka, izrađena od čelika, obrađena je kako bi zadovoljila tolerancijsko polje ISO h7.

U svrhu što bolje zaštite ležajeva, kao unaprijeđeni sustav brtvljenja valjaka tvrtka Tehnoguma nudi rješenje s dvostrukim brtvljenjem. U kućište se ugrađuju elementi koji osiguravaju duži radni vijek valjka. Najvažnije komponente sustava brtvljenja su labirintska brtva ispunjena litijevom mašću te limeni i polimerni čep. Primarna funkcija čepova je sprečavanje grubih nečistoća da mehanički oštete labirintsku brtvu.

Sve valjke proizvodimo u našim kataloškim dimenzijama, ali prema zahtjevu kupca možemo proizvesti i valjke drugih dimenzija i oblika prihvata.

Pogledaj katalog:

 PDF Katalog 

 PDF Preuzmite obrazac za narudžbu valjka

Osnovni valjak 2

Gumirani valjci

Gumirane transportne valjke izvodimo navlačenjem gumenih prstenova na osnovni valjak ili gumiranjem gumom u pločama prema potrebama kupca.

Gumirani transportni valjci se koriste za smanjenje dinamičkih efekata prilikom punjenja trake transportiranim materijalom.

Pogledaj katalog:

 PDF Katalog 

gumirani valjci

Amortizacijski valjci

Amortizacijski valjci su transportni valjci s amortizacijskim gumenim prstenovima.

Montiraju se na nosivom usipnom dijelu trake u svrhu ublažavanja udara materijala i smanjenja vibracijskih i dinamičkih opterećenja transportera. Otporni su na udarce i abraziju.

Pogledaj katalog:

 PDF Dimenzije gumenih prstenova

 PDF Katalog 

amortizacijski valjci

Bočni transportni valjci

Bočni transportni valjci služe za bolje usmjeravanje trake. Postavljaju se na konstrukciju transportera, okomito do ruba transportne trake.

Bočni transportni valjci smanjuju vjerojatnost da će transportna traka priječi preko ruba vodilice i da će tako doći do teških oštećenja transportne trake.

Pogledaj katalog:

 PDF Katalog 

amortizacijski valjci

Povratni valjci s gumenim diskovima

Povratni valjci s gumenim diskovima montiraju se na donjem dijelu transportera gdje se traka vraća prema usipnom mjestu. Oni su u manjem kontaktu s trakom i imaju ulogu čišćenja od ostataka materijala i sprječavaju njegovo lijepljenje na traku.

Na zahtjev kupca možemo isporučiti valjke s diskovima smještenim na razmacima drugačijim od prikazanih na slici.

Pogledaj katalog:

PDF Dimenzije gumenih diskova

 PDF Katalog 

amortizacijski valjci

Povratni valjci sa kosim prstenima

Povratni transportni valjci s gumenim diskovima su transportni valjci koji se koriste za čišćenje vrlo prljave transportne trake.

Otklanjaju materijal koji se zalijepio na traku čime sprečavaju bočno zanošenje. Nehabajući gumeni diskovi smješteni su na valjcima, čeličnim prstenima i učvršćeni na krajevima sa zaustavnim prstenima.

Pogledaj katalog:

PDF Dimenzije gumenih prstenova

PDF Katalog 

povrtani valjci s kosim prstenima

Postavite upit ili zatražite ponudu

TEHNOGUMA ZAGREB
+ 385 (0)1 2499 515

TEHNOGUMA SPLIT
+ 385 (0) 21 772 150

TEHNOGUMA BEOGRAD
+ 381 (0)11 630 47 65

EUROGUMA SARAJEVO
+387 (0) 33 776 350

Pošaljite upit za transportne valjke

Suglasnost