tehnoguma logo bijeli

Spajanje transportnih traka

Postavljanje i spajanje transportnih traka

Transportne trake spajamo hladnom vulkanizacijom, toplom vulkanizacijom i mehaničkim spojnicama

Zahvaljujući stručnosti i iskustvu našeg osoblja možemo profesionalno i učinkovito odgovoriti zahtjevima korisnika kada je u pitanju održavanje transportnih traka. Bilo da je riječ o spajanju postupkom hladne ili tople vulkanizacije ili pak reparaciji transportne trake, jamčimo apsolutnu pouzdanost i kvalitetu bez obzira na mjesto gdje je intervencija izvršena. U postupcima sanacije i lijepljenja upotrebljavamo tehnološki napredne i visokokvalitetne materijale koji, čak i u nepovoljnim uvjetima okoline, postižu dobre i dugoročne rezultate.

Postavljanju trake prethodi ispravno izračunavanje dimenzija trake, količine transportiranog tereta i karakteristika transportera.

Dimenzija trake ovisi o količini i karakteristikama transportiranog materijala, o dužini i denivelaciji transporta. Tranzicijske distance, radijus zakrivljenosti i tempo zatezanja određuju se na temelju elastičnog izduženja od 1,3.

  spajanje transportnih traka

  Transportne trake spajamo:

  • hladnom vulkanizacijom (lijepljenje)
  • toplom vulkanizacijom (prešom za vulkaniziranje)
  • mehaničkim spojnicama

  Kod spajanja gumenih transportnih traka sa EP platnima preporučamo stepenaste spojeve s kosim rezom, čija je jedna kateta (po dužini trake) jednaka trećini širine trake. Dužina jednog stepena (stepenice) određena je na osnovi broja platnenih uložaka u traci te se kreće od najmanje 150 mm do najviše 300 mm. Na osnovi navedenog, ukupna dužina spoja izračunava se prema obrascu:

  L = 1/3 b (širina trake) + dužina stepena x (broj platana – 1) + 50 mm

  Ako su stepenasti slojevi korektno dimenzionirani, ovaj način spajanja omogućuje spoj velike sigurnosti čija se svojstva po kvaliteti ne razlikuju od ostaloga dijela trake.

  Kod spajanja PVC transportnih traka priprema krajeva za lijepljenje se izvodi pomoću W fingera što osigurava veću kontaktnu površinu lijepljenja. Za zahtjevnije spojeve (trake sa velikim opterećenjima), preporučuju se i stepenasti spojevi sa obradom krajeva trake W fingerom.

  Pogledaj cijeli katalog:

   PDF Katalog 

  Postavite upit ili zatražite ponudu

  TEHNOGUMA ZAGREB
  + 385 (0)1 2499 515

  TEHNOGUMA SPLIT
  + 385 (0) 21 772 150

  TEHNOGUMA BEOGRAD
  + 381 (0)11 630 47 65

  EUROGUMA SARAJEVO
  +387 (0) 33 776 350

  Pošaljite upit za gumene transportne trake

  Suglasnost