tehnoguma logo bijeli

Spirometalne brtve

Spirometalne brtve

Prema kombinaciji materijala, spirometalne brtve pogodne su za brtvljenje kod promjenjivim temperatura i pritisaka.

Spirometalne brtve sastoje se od V-profilnog metalnog obruča, spiralno uvijene u kombinaciji s mekanim brtvenim ispunom. Metalni obruč osigurava elastičnost dok fleksibilna brtvena ispuna garantira vrhunsko brtvljenje. Prema kombinaciji materijala, spirometalne brtve pogodne su za brtvljenje kod promjenjivim temperatura i pritisaka. Ovisno o primjeni, spirometalna brtva može biti s vanjskim i/ili unutarnjim prstenima.

Koriste se u širokom rasponu pritisaka i zbog toga imaju gotovo univerzalnu primjenu. Koriste se kod pritiska tekućina do 250 bara i temperatura od -250°C do + 500°C. Zbog svoje robusnosti, ugradnja je jednostavna i ne dolazi do oštećenja iako treba posvetiti posebnu pažnju prilikom transporta i montaže većih promjera bez vodilica.

Vanjska vodilica koristi se za centriranje spiralnog elementa na prirubnicu i zaštitu od rasprsnuća. Kombinirajući različite materijale za spirale i metale, brtve se mogu primijeniti kod niza radnih uvjeta. Zbog njihovih neprianjajućih osobina lako ih je ukloniti kod remonta, te ne uzrokuju nikakva oštećenja na prirubnicima.

Manhole brtve

Manhole bez azbestne, tekstilno gumene brtve za statičko brtvljenje koriste se kod lakših uvjeta rada, kotlova, poklopaca, bojlera i ložišta do maksimalne temperature 200°C i maksimalnog pritiska 20 bara.

 

spirometalne brtve

Postavite upit ili zatražite ponudu

TEHNOGUMA ZAGREB
+ 385 (0)1 2499 515

TEHNOGUMA SPLIT
+ 385 (0) 21 772 150

TEHNOGUMA BEOGRAD
+ 381 (0)11 630 47 65

EUROGUMA SARAJEVO
+387 (0) 33 776 350

Pošaljite upit za brtve

Suglasnost